Te gast bij Wekker-Wakker

Garnalen en broccoli in oestersaus

Grote paniek onder Chinese restaurants! Deze week in het nieuws een item over het gebrek aan goede Chinese koks. Door een aanscherping van de regels mogen Aziatische restaurants geen koks meer uit Aziƫ halen om hier in de keuken te werken. Ik dacht "nou, dat is vervelend voor die restaurants", maar verder niet zo bij stil gestaan. Gaat mijn telefoon gisteren over. Of ik bij Wekker-Wakker met Jan Rietman wil demonstreren hoe gemakkelijk het is om thuis Chinees te koken!

Chinees koken is echt niet zo moeilijk. Natuurlijk, je hebt de specialiteiten zoals Pekingeend of Dim sum, maar dat maken Chinezen zelf ook niet thuis. Thuis koken we lekker, snel en gezond. In het fragmentje laat ik horen dat een wokgerecht zo op tafel staat. 
Ook erg leuk dat ik samen met Toko Dunyong een kookworkshop mocht weggeven. Wil je meer weten over de diverse workshops die daar gegeven worden, kijk dan even op hun site

Wil je iets meer leren over Chinees koken? Dan kan je me natuurlijk altijd een mailtje sturen via het contactformulier of even bellen!

Wil je het fragmentje beluisteren, klik dan hier. En als je zin hebt gekregen om het recept zelf te maken, kijk dan vooral even hier