Underground boerenmarkt

Underground boerenmarktkraam

Afgelopen zondag was alweer de tweede Nederlandse Underground boerenmarkt, georganiseerd door Marjan Ippel, foodtrendwatcher (@Talkinfood) en MamaJulia. Ken je de Underground Boerenmarkt niet? Op de Underground Boerenmarkt wordt verrukkelijk zelfgemaakt eten en drinken aangeboden door echte foodliefhebbers, de thuisproducenten. Je kent ze wel van verjaardagen, familie en vrienden die verrukkelijke taarten, sauzen, jams, bonbons, etc, etc maken en deze bijna niet meer aan hun eigen vriendenkring kunnen slijten. Het is te lekker om voor jezelf te houden, maar de hoeveelheden zijn ook weer niet groot genoeg om ermee op een marktkraam te gaan staan.
De Underground Boerenmarkt is hier bij uitstek geschikt voor, je kunt hier je liefde voor lekker eten perfect kwijt. Zowel deelnemers als bezoekers zijn allemaal echte foodies. Ik was er als deelnemer en had zelfgemaakte chilisauzen meegenomen: Chinese Black bean garlic chilipaste, Thaise Nam Prik Pao (geroosterde chilipasta), Vietnamese chili knoflooksaus en Thaise zoete chilisaus. De hele middag heb ik me vermaakt met geweldige gesprekken met andere deelnemers en de vele bezoekers, alleen maar over eten en drinken! Kijk, dat is nou typisch een onderwerp waar ik gerust een hele maand non-stop over kan praten. Ik heb zelfs een paar mensen ontmoet die mijn website kennen en ook al een aantal recepten hadden gemaakt en/of met interesse naar de kookworkshops en kookcursussen  hadden gekeken. Hoera, ik besta op het internet!
Verder heb ik lekker lopen rondsnuffelen en proeven bij mede-deelnemers, o.a. de verrukkelijke knoflookmayonaise van @eetschrijver, de heerlijke sniffy nose noodles van @kattebelletje (en een sniffy nose kreeg ik er inderdaad van), de lekkere zoete barfi van @Raay, fantastische handgemaakte truffeltjes van @BalancingWalls, heerlijk gecombineerd met de echte(!) thee van Formocha in de theesalon van @Talkinfood, sappige kipballetjes van @goedetenpunt, en ga zo maar door.
Hopelijk wordt er gauw weer een nieuwe Underground boerenmarkt georganiseerd. En ja, gelukkig ben ik al mijn chilisauzen kwijt, want stiekem, deep-down van binnen, was dat mijn grootste angst: dat ik zo mijn best had gedaan op mijn chilisauzen en dat niemand anders ze lekker zou vinden... gelukkig is dat niet gebeurd, pffff...
Check ook Eetschrijven, 40dagenduurzaameten en Talkinfood

Underground boerenmarktkraam 2