Blog van admin

Blog / Te gast bij Wekker-Wakker

Garnalen en broccoli in oestersaus

Grote paniek onder Chinese restaurants! Deze week in het nieuws een item over het gebrek aan goede Chinese koks. Door een aanscherping van de regels mogen Aziatische restaurants geen koks meer uit Azië halen om hier in de keuken te werken. Ik dacht "nou, dat is vervelend voor die restaurants", maar verder niet zo bij stil gestaan. Gaat mijn telefoon gisteren over. Of ik bij Wekker-Wakker met Jan Rietman wil demonstreren hoe gemakkelijk het is om thuis Chinees te koken!

Blog / Aankomende workshops

Dunyong Cooking Studio Flavours of the Far East

Jullie weten natuurlijk dat ik op maat gemaakte kookworkshops op locatie geef, bijvoorbeeld voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagen, kookclubs en andere gezellige bijeenkomsten. Nu krijg ik weleens de vraag of ik ook workshops geef waar mensen zich alleen of met een vriend(in) kunnen inschrijven. Natuurlijk kan dat!
Hieronder vind je een lijstje met de aankomende workshops voor juni/juli. Schrijf je in en kom gezellig koken!

Blog / Postcards from Hong Kong: Koreaans restaurant Arirang

Barbecue Koreaanse stijl

Dit is de tweede Postcard in een serie over eten en reizen in Hong Kong, Singapore, Taiwan en Macau. Het is teveel om in 1 keer online te zetten, zoveel gezien en zoveel gegeten! Het zal vooral over eten gaan, maar ook over cultuur, reizen, tips en must see plekken. 

In Hong Kong gaan de meeste mensen elke dag uiteten. Of dit nu het ontbijt, lunch of diner betreft. Nu moet je niet denken dat mensen in Hong Kong zo ontzettend rijk zijn dat ze zo vaak uiteten kunnen gaan.

Blog / Postcards from Hong Kong: Oud en Nieuw diner in de Hong Kong Jockey club

Night view Hong Kong 2012

Dit is de eerste Postcard in een serie over eten en reizen in Hong Kong, Singapore, Taiwan en Macau. Het is teveel om in 1 keer online te zetten, zoveel gezien en zoveel gegeten! Het zal vooral over eten gaan, maar ook over cultuur, reizen, tips en must see plekken.

Oud en Nieuw vieren in Hong Kong is een aparte ervaring. Niet alleen omdat je weet dat dit het eerste Oud en Nieuw diner is, er komt later in het jaar nog een tweede aan (Chinees Nieuwjaar, later meer hierover), het draait bij deze eerste vooral om het eten.

Blog / Genieten van de feestdagen

Firecracker gamba's

Wil je wel koken met de feestdagen, maar heb je geen idee hoe? Kom dan naar de Lekker koken voor de feestdagen cursus, waarin je lekkere gerechten leert maken en tips en trucs krijgt hoe je een lekker diner op tafel zet zonder alle stress. 

Kan je niet komen naar de cursus, maar het idee spreekt je wel aan? Kook dan samen met je familie of vrienden onder begeleiding in een workshop een heerlijk vier of vijf gangen diner, waarna jullie gezellig aan tafel schuiven om te genieten van al het lekkers dat jullie hebben gekookt.

Blog / Lekker koken voor de feestdagen!

Thaise gegrilde kip

De feestdagen komen er al weer aan! Weet je al wat je gaat doen voor de feestdagen? En met die vraag bedoel ik natuurlijk: wat ga je je gasten voorzetten tijdens een lekker diner?

Blog / Uitproberen: EQ RVS pannen

EQ RVS pannen

Een tijdje geleden kreeg ik een stel pannen opgestuurd van Knives and Tools met de vraag of ik ze uit wilde proberen en wellicht een stukje aan wilde wijden. Uitproberen? Zeker wel. Een stukje aanwijden? Eerst maar eens kijken of die pannen bevallen.

Even op hun site kijken en eens zien wat zij over hun eigen pannen te zeggen hebben:

Blog / Round up: Foodblogevent September

Sunday Roast

September is voorbij gevlogen en zo ook de opdracht voor het foodblogevent van september. Deze opdracht was:
Wat is jouw ultieme vakantiegerecht?