Kookworkshop op locatie

Kookworkshop

De Aziatische keuken heeft zoveel meer te bieden dan alleen de Chinees bij u om de hoek. Wist u bijvoorbeeld dat de welbekende Dim sum ooit zijn uitgevonden om de verwende smaakpapillen van de vele keizers te verwennen met vele variaties en telkens te verrassen met een nieuwe smaak? En dat de Japanse en de Thaise keukens tot de meest gezonde keukens in de wereld behoren? U kunt nu zelf leren om gerechten uit de Oosterse keukens bij u thuis klaar te maken!
In uw eigen keuken lekker kokkerellen, in gezelschap van vrienden, familie of collega's. Zo beleeft u samen een gezellige middag of avond en aan het einde heeft u een tafel vol lekkere hapjes klaarstaan, hand made!
Leer dus zelf die heerlijke gerechten maken, met de spullen die u thuis heeft staan.

De mogelijkheden

Een door Joy of Food verzorgde workshop op locatie kan gevolgd worden vanaf vier personen tot een maximum van twaalf personen (afhankelijk van de grootte van uw locatie). Mocht u zelf geen keuken tot uw beschikking hebben, dan heeft Joy of Food een keuken beschikbaar tegen meerprijs. Dit is met name interessant voor grotere groepen, met een maximum deelname van zestien personen.
Neem voor meer informatie contact op met Joy of Food om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken!

De kookworkshops

De verrukkelijke Thaise keuken

De Thaise keuken is niet zonder reden populair. Het is een gezonde, lichte en zeer smakelijke keuken. Het draait om de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. We maken gebruik van verse Thaise ingrediënten om een aantal heerlijke gerechten te maken, bijvoorbeeld Pad Thai en Tom yum soep.

Culinair Vietnam

Deze keuken is een klein buitenbeentje in Azie. Het is sterk beïnvloed door haar Franse koloniale verleden. Beroemde gerechten zijn bijvoorbeeld Pho, een Vietnamese variatie op de Franse pot-au-feu en Banh Xeo, een hartige gevulde crêpe. De Vietnamese keuken wordt daarnaast gekenmerkt door het gebruik van vissaus en een rijkelijk gebruik van verse groenten, fruit en kruiden. Met deze ingrediënten is deze Aziatische keuken smakelijk, zeer licht en gezond. Leer hoe u deze heerlijke gerechten zelf maakt.

Chinese klassiekers

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die de basisprincipes van het Chinese koken goed onder de knie willen krijgen. U leert waarom de wok het belangrijkste keukengerei van de Chinese kok is. Zodra u deze in de vingers heeft, bent u in staat om een breed scala aan gerechten te bereiden. Wij zullen o.a. ossenhaas in oestersaus en Gong bao kip maken.

De Cantonese keuken

De Cantonese keuken is befaamd om de verse ingrediënten en de 'natuurlijke smaak' van het eten. Van oudsher hadden de koks een overvloedige vangst uit rivieren, meren en de zee. Een Cantonese maaltijd is dan ook niet compleet zonder een gerecht van verse vis of zeevruchten. Ook de niet-liefhebber van vis zal merken dat hij/zij hier geen weerstand aan kan bieden.

De Szechuanese keuken

De keuken van Szechuan kenmerkt zich door haar gedurfde, pittige en complexe smaakcombinaties. Er wordt veelvuldig gekookt met de 'Szechuan' peperkorrel, die een zeer aparte en heerlijke smaaksensatie oplevert. U leert o.a. hoe u Dandan mian, een befaamd noedelgerecht maakt en ander populair gerecht Aubergine in een pittige fish fragrant saus.

Asian street food

Kraampjes in de steden van Zuidoost-Azië verkopen al decennia lang heerlijke snacks en hapjes, ook wel bekend als street food. De variatie is bijna oneindig, denk aan saté, noedelsoep, pasteitjes, loempia's, salades, drankjes, etc. In deze workshop leert u een aantal van deze heerlijke snacks maken. Maak deze vervolgens thuis voor een borrel of een feest en uw gasten zullen versteld staan van uw kookkunsten!

Dim sum

Dim sum betekent letterlijk 'raakt het hart'. Het zijn verfijnde hapjes die men eet tijdens “yumcha”, letterlijk theedrinken. Tijdens deze workshop zullen we een aantal dim sum maken, denk bijvoorbeeld aan chinese bapao's en siu mai (garnaal en varken pasteitjes).

De verfijnde Japanse keuken

Behalve sushi bestaat de Japanse keuken nog uit een heel scala van verfijnde en zeer smakelijke gerechten. Leer onder meer hoe je de milde Japanse curry maakt, de zeer populaire tempura en de teriyaki kip.

Sushi workshop

Het maken van sushi is minder ingewikkeld dan het lijkt. In deze workshop leert u stap voor stap diverse soorten sushi te bereiden vanaf de basis, o.a. temaki hand rolls, california rolls en zalm nigiri. Ik laat u zien hoe de sushi gerold en gevormd worden. Ook leert u hoe u de perfecte sushirijst maakt.