Beef Tataki salade

Biefstuk Tataki salade

Wel zin in lekker eten, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Deze salade kan je in een kwartier op tafel hebben staan. Tataki is een Japanse techniek voor het bereiden van vlees of stevige vis. Je schroeit het vlees (of de vis) aan beide kanten kort in een gloeiendhete pan, waarna je het kookproces stopt door er rijstazijn over te druppelen.
Tip: Alhoewel dit een hele lekkere dressing is, je gebruikt er rauwe knoflook in, dus eet dit niet als je later nog een afspraak hebt... Of bak de knoflook even in de pan.

IngrediĆ«nten: 

200 gr biefstuk
50 gr veldsla
50 gr rucola
100 gr baby bladsla mix
2 bosui, fijngehakt
1 grapefruit
1 el pinda of zonnebloemolie
zeezout en peper
1 tl rijstazijn

Dressing:
1 teentje knoflook
1/2 cm gember
2 tl suiker
4 el sojasaus

Bereidingswijze: 

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen door deze een uur voor gebruik uit de koelkast te halen.
Was de sla en laat drogen. Schil de grapefruit en snij de partjes uit de grapefruit. Verdeel de sla en grapefruit over vier borden.
Voor dr dressing: hak of rasp de knoflook en gember fijn. Je kunt het ook in de vijzel fijnstampen. Meng de knoflook en gember met de suiker en sojasaus.
Wrijf de biefstuk in met olie, zeezout en peper. Verhit een koekenpan tot deze gloeiendheet is. Leg de biefstuk erin en schroei hem aan beide kanten niet meer dan een minuut.
Haal de biefstuk uit de pan en laat iets afkoelen, zodat je je vingers niet brandt. Met een scherp mes snij je de biefstuk in dunne plakken van ca. 5 mm dik. Verdeel de azijn over het vlees. Dit stopt het kookproces en zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt.
Verdeel de biefstuk over de sla. Giet de dressing over de salade. Strooi de fijngesneden bosui over de biefstuk.

Keuken: 
Japanse
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Salade
Vegetarisch: 
Nee