Canneloni van courgette met gerookte zalm en wasabi-mayonaise

Wasabi

Een lekkere amuse om snel te maken. Ook geschikt om als voorgerecht te serveren, als je drie of vier rolletjes per persoon maakt.

IngrediĆ«nten: 

1 courgette
Pak gerookte zalm
Wasabi-mayonaise

Bereidingswijze: 

Tip: Je kunt in de toko tubes wasabi-mayonaise kopen, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken door wasabipasta of -poeder door wat mayonaise te mengen. Doe dit naar smaak, wasabi geeft een behoorlijke kick, dus wees er voorzichtig mee!

Zet een steelpan op met gezouten water. Snijd de courgette in de lengte in flinterdunne plakken, bij voorkeur met een mandoline. Als het water kookt, blancheer de courgette. Dit doe je door de courgette even in het kokende water te leggen, haal ze eruit en leg ze onmiddellijk in een pan met ijskoud water.

Droog de courgette op een schone theedoek. Snij de zalm in stukken, ongeveer even breed als de courgette. Smeer de courgette in met de wasabi-mayonaise en beleg met de zalm. Rol de courgette op en zet vast met een prikkertje.

Keuken: 
Overig
Personen: 
6 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Amuse
Vegetarisch: 
Nee