Chocolade en zwarte sesam taart

Chocolade zwarte sesam taart

Vorige week werd er op twitter druk getwitterd over zwart sesamijs en andere toetjes en zoetigheden met zwarte sesam erin. Toen dacht ik, hé, ik heb nog een lekker recept voor chocolade en zwarte sesam taart. Ik weet niet zeker of dit een Japans recept is of niet, maar ik associeer zwarte sesam meestal met Chinese en Japanse toetjes. Het is in ieder geval erg lekker en mensen zijn altijd erg verrast door de smaak. Door de donkere chocolade zie je namelijk de sesam helemaal niet :-)!

Ingrediënten: 

200 gr zwart sesamzaad*
100 gr pure chocolade
225 gr boter, in stukjes en een klein beetje extra voor het invetten
3 eieren
340 gr suiker
60 gr bloem
30 gr zelfrijzend bakmeel
poedersuiker

*verkrijgbaar in grotere verpakkingen in de toko

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm met een doorsnee van 20 cm in met wat boter en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
Maal het sesamzaad fijn in een vijzel tot een fijne pasta. Klop de eieren los. Breek de chocolade in kleine stukjes.
Smelt de boter op laag vuur in een pan die groot genoeg is voor alle ingrediënten. Draai het vuur op de laagst mogelijke stand en schep de sesampasta erbij. Doe de chocolade erbij. Roer goed om tot de chocolade helemaal gesmolten is en de sesampasta goed vermengd is. Pas op dat het niet aanbrandt.
Haal de pan van het vuur en roer de suiker er goed doorheen, zodat deze kan smelten. Roer nu de eieren door het mengsel. Zeef de bloem en het bakmeel boven het mengsel en roer het beslag goed door.
Schenk het beslag in de springvorm en bak de taart in ca. 35 minuten gaar in de oven. Controleer na 30 minuten of de taart gaar is door een cocktailprikker in het midden te prikken. Als deze er schoon uitkomt, dan is de taart gaar. Zo niet, laat de taart dan nog vijf tot tien minuten bakken.
Laart de taart tien minuten rusten in de springvorm voordat je hem eruit haalt.
Strooi er wat poedersuiker overeen en serveer met een lekkere toef slagroom.

Keuken: 
Japanse
Personen: 
6 personen
Bereidingstijd: 
50 - 60 min
Menugang: 
Nagerecht
Vegetarisch: 
Ja