Chocolade fudge

Chocolade fudge

Ik las gisteren een nieuwsberichtje dat Sint dit jaar op zijn portemonnee gaat letten en meer kleine cadeaus zal gaan kopen. Mag ik je het ultieme kleine cadeau voorstellen? Zelfgemaakt snoep! Voor zoetekauwen is dit een fantastisch cadeau en fudge is erg gemakkelijk om te maken. Smelt de ingrediënten in een pannetje en laat dit stollen. Klaar! Pak de fudge in met een leuk papiertje of zet ze in mini cupcake papiervormen (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Hema) of verpak ze in transparant cadeauplastic en stop ze in een mooie pot.
Ik heb hier een iets uitgebreidere recept voor fudge, maar dat komt omdat ik de twee verschillende kleuren fudge zo leuk vind staan. Je kan het recept ook volledig met pure chocolade maken, dan hoef je niet te wachten tot de eerste laag is gestold. Ik heb ook een aantal variaties erbij gegeven, zoals noten en gedroogd fruit. Wissel naar hartelust af of druk de noten bovenop de fudge voor net dat beetje extra.
Ps. Niemand hoeft te weten hoe weinig moeite het kost ;-) Veel geef en snoepplezier!

Ingrediënten: 

Voldoende voor 50 tot 70 stukjes, afhankelijk van hoe groot je de fudge snijdt:
250 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
25 en 10 gram ongezouten boter
snufje zout

Variaties, ca. 150 gram in totaal)
Pistachenoten
Amandelen
Pinda's
Gedroogd fruit, zoals cranberry's of rozijnen

Nodig: vierkante bakvorm, ingesmeerd met boter en bedekt met bakpapier

Bereidingswijze: 

Hak de chocolade fijn, hou de twee soorten chocolade apart. Doe de melkchocolade met 110 gram gecondenseerde melk, 10 gram boter en een klein snufje zout in een pannetje met een dikke bodem. Verhit dit op een zacht vuur en laat dit onder voortdurend roeren smelten.
Zodra het mengsel gesmolten is, giet dit dan over in je bakvorm. Strijk de bovenkant glad en laat het afkoelen in de koelkast. Het duurt een paar uur voordat het gestold is.
Smelt de pure chocolade met de rest van de gecondenseerde melk, 25 boter en een snufje zout. Als je noten of gedroogd fruit wilt gebruiken, hak deze dan iets fijner en meng het door het gesmolten chocolademengsel.
Giet dit op de melkchocoladefudge en laat opnieuw afkoelen, het liefst een hele nacht in de koelkast.
Snij met een scherp mes de plak fudge in kleine stukjes.

 

 

Keuken: 
Engelse
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Overig
Vegetarisch: 
Ja