Citroengras kip

Citroengras kip

Lekker zomers en makkelijk om te maken. Snij de citroengras zo fijn mogelijk om harde vezelige stukken te voorkomen.

Ingrediënten: 

2 kipdij filets
2 tot 3 el vissaus
2 tot 4 tenen knoflook, fijngehakt
1 el currypoedersnufje zout
1½ tl suiker1 el karamelsaus
scheut olie om mee te bakken
3 stengels citroengras, buitenste blaadjes verwijderd, zeer fijngehakt
1 grote sjalot, fijn gesneden
2 chilipepers, fijngehakt
1 bosui, in schuine ringetjes gesneden
Optioneel: koriander

Bereidingswijze: 

Snij de kip in stukjes van 2 cm. Marineer de kip in de vissaus, knoflook, currypoeder, zout en suiker. Laat dit een kwartier staan.
Snij ondertussen de overige ingrediënten en zet klaar.
Verhit de wok op hoog vuur. Doe de olie erbij en wacht tot deze heet is. Doe de citroengras, sjalot en chilipepers erbij en roerbak tot deze geurig worden en hun aromatische olie afgeven. Doe dan de kip en de karamelsaus erbij roerbak tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
Strooi de bosui en koriander erover en serveer met witte rijst.

Keuken: 
Vietnamese
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee