Dashi bouillon

Dashi

Dit is de gemakkelijkste bouillon om te maken die ik ken en het is essentieel in de Japanse keuken. Zowel de kombu als de bonito flakes kun je bij de toko krijgen. De dashi bouillon is in de vriezer maanden houdbaar, vries het in losse blokjes in (gebruik bijv. een tray voor ijsblokjes), zodat je telkens het aantal kan pakken wat je nodig hebt.

IngrediĆ«nten: 

Een stuk kombu zeewier van ca. 4 cm breed (links in het plaatje)
Een flinke handvol bonito flakes (rechts in het plaatje)

Bereidingswijze: 

Week de kombu een halfuur in een pan met ongeveer 750 ml koud water. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de bonito flakes erbij. Draai het vuur inmiddellijk uit en laat het afgedekt ministens vijftien minuten trekken. Filter de bouillon door een zeef met een kaasdoek. Druk de zeewier goed aan om alle smaak eruit te krijgen.

Keuken: 
Japanse
Personen: 
1 persoon
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Menugang: 
Soepen
Vegetarisch: 
Ja