Geroerbakte vis in Lemongrass chilipaste

Lemongrass chilipaste

En we gaan verder met de recepten met de chilisauzen van de Underground boerenmarkt. Nu een visrecept met de Lemongrass chilepaste.

Ingrediënten: 

300 gram stevige witte vis, in stukken van 2 á 3 cm gesneden
2 el Lemongrass chilipaste
2 of 3 bosuien, in schuine repen gesneden
150 gram sugarsnaps (of een andere groene groente)

Scheutje olie

Marinade
2 tl Shaoxing rijstwijn
1 tl maizena

Saus
1 el sojasaus
1 tl maizena
3 á 4 el water
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze: 

Marineer de vis maximaal een kwartier in de marinade.
Verhit de wok op hoog vuur. Giet er een scheut olie in en wacht tot deze heet is. Doe nu de Lemongrass chilipaste erin en roerbak deze om. Doe de sugarsnaps in de wok en roerbak een minuut of twee om. Schuif de sugarsnaps naar een kant van de wok.
Doe nu de vis in de wok, verspreid deze zoveel mogelijk over de rest van de bodem van de wok en laat de vis een kleine minuut zo liggen. Draai nu de vis voorzichtig om.
Giet de sojasaus in de wok en roerbak de vis voorzichtig tot deze gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Als de saus te veel inkookt, dan kan je een scheutje water aan de vis toevoegen.
Meng de maizena met het water om een papje te krijgen en giet deze in de wok.
Doe de bosui in de wok en schep deze kort om met de vis en dien alles op.
Serveer met witte rijst.

Keuken: 
Aziatische
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee