Kip met cashew

Kip Cashew

De cashewnoten maken dit gerechten zo verslavend lekker. Lekker en makkelijk voor een doordeweekse dag. Als je echt geen kippendij filet kan krijgen, dan kan je het ook vervangen door borstfilet. Varieer ook eens met tofublokjes of garnalen.

IngrediĆ«nten: 

3 kippendijfilets
1 ui, in stukken van 2 cm
1 tot 2 el geroosterde chilipasta (verkrijgbaar bij de toko)
scheut olie, om te roerbakken
3 el oestersaus
1 tl palmsuiker
Vissaus, naar smaak
Zwarte peper, naar smaak
Scheutje water
Flinke hand cashew noten, ongezouten
3 bosuien, in ringen

Bereidingswijze: 

Snij de kip in kleine stukjes. Marineer de kip in een beetje vissaus en peper.
Snij de ui in kleine stukjes van ca. 2 cm groot. Snij de bosui in ringen.

Verhit in een wok een scheut olie. Doe de ui in de wok en bak tot het transparant is. Lepel de chilipasta voorzichtig in de olie en bak deze mee. Doe de kip in de wok en roerbak een paar minuten tot deze bijna gaar is. Breng op smaak met de oestersaus, vissaus en palmsuiker. Roer goed om en doe een klein scheutje water erbij tegen het aanbakken. Laat een minuut of twee sudderen.
Voeg de cashewnoten en bosuien toe en roerbak nog een halve minuut mee. Serveer met witte rijst.

Keuken: 
Thaise
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee