Knoflooksoep met tijm

Eén teen knoflookbolletjes

Het is voorjaar en ik krijg zin in lekker voorjaarseten. Simpel, makkelijk en lekker met verse groenten van het seizoen.
Probeer dit makkelijke recept en laat je niet afschrikken door de knoflook. De peterselie werkt redelijk tegen de knoflookgeur :). Op de foto zie je trouwens zogeheten "1 teen" knoflookbolletjes. Erg makkelijk in gebruik, doordat het schilletje makkelijk te pellen is en het bolletje verder in zijn geheel te verwerken is. Je kunt ze bij de groenteboer, in de toko en op de markt verkrijgen.

Ingrediënten: 

4 grote knoflooktenen of 2 knoflookbollen (zie foto), fijngehakt
2 el tijmblaadjes
2 el platte peterselie, fijngehakt
350 gram groene groenten, in fijne stukken gesneden, bijv. doperwten, broccoli, courgette
2 eieren
4 el parmezaanse kaas, geraspt
handje pasta, bijv. fusilli of penne
flinke scheut olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze: 

Breng een liter water aan de kook. Voeg de knoflook, tijm, olijfolie en zout naar smaak toe.
Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten op een zacht vuur trekken tot de bouillon heerlijk ruikt.
Voeg de pasta toe. Afhankelijk van de kooktijd, voeg je de groenten na een paar minuten aan de soep toe. De pasta moet al dente zijn en de groenten zacht.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los in een kom. Giet hier een klein beetje van de soep bij en roer goed door elkaar.
Doe het vuur uit en giet het eimengsel onder voortdurend roeren in de soep.
Strooi de peterselie over de soep.
Serveer in een kom, bestrooi met parmezaanse kaas en serveer met wat lekker brood.

Keuken: 
Franse
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Soepen
Vegetarisch: 
Ja