Lamsvlees en broccoli in knoflook Szechuan peper saus

Lam en broccoli in knoflook Szechuan peper saus

Ik ben net terug van een week Texel en lieve mensen, wat heb ik daar lekker gegeten! Texels lamsvlees maakte haar reputatie meer dan waar. Ik heb, denk ik, een heel lam opgegeten in mijn uppie: een heerlijk malse en perfect gebakken lamsnek, een verrukkelijke lamsbout, lekkere koteletten, een stoofpotje met lokaal bier en een lamsschenkel om je vingers bij op te eten. Op de terugweg nog even langs de plaatselijke slager gereden om wat mee naar huis te nemen en daarmee heb ik onderstaand gerecht gemaakt. Als je geen lamsvlees kan krijgen, vervang dan met rundvlees.

IngrediĆ«nten: 

350 gr mager lamsvlees, bijv. filet
4 el donker sojasaus
4 grote tenen knoflook, fijngehakt
1 tot 2 tl Szechuan peperkorrels, licht getoast in de wok en een klein beetje geplet
2 el rijstwijn
2 tl maizena
1 kleine broccoli
1 bosui
Zout
Scheutje pinda of zonnebloem olie
1 tl sesamolie

 

Bereidingswijze: 

Snij het lamsvlees in dunne plakjes en marineer deze in de sojasaus, rijstwijn, zout, maizena en een scheutje pinda of zonnebloemolie. Was en snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de bosui in schuine ringen. 
Verhit de wok en giet hier een scheut olie in om te verhitten. Doe de helft van de knoflook en de Szechuan peper in. Wok tot de knoflook goudbruin kleurt. Doe nu het lamsvlees in de wok en roerbak dit op hoog vuur 2 minuten. Haal het vlees uit de wok.
Zet de wok terug op het vuur. Als er onvoldoende olie in de wok zit, giet er dan nog een klein beetje bij. Doe de rest van de knoflook in de wok, roerbak tot het goudbruin kleurt en voeg de broccoli toe. Roerbak dit een paar minuten tot de broccoli gaar is. 
Doe nu het lamsvlees terug in de wok. Breng op smaak met zout en sesamolie. Strooi de bosui erover heen. Roerbak alles nog een halve minuut en dien op met rijst.

Keuken: 
Chinese
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee