Maiskoekjes op zijn Thais

Maiskoekjes

Geen idee of het eigenlijk wel Thais is, laten we het maar houden op 'Thai style' door de currypasta en koriander. Heerlijk om te snacken of om als borrelhapje te serveren.

Ingrediënten: 

400 gr mais
1 ei, losgeklopt
5 el rijstmeel (de gewone, géén kleefrijst)
1 tot 2 el gele currypasta naar smaak
1 sjalot, fijngehakt
1- 2 el vissaus, naar smaak
1 Spaanse peper, fijngehakt, evt. de zaadlijst verwijderd
2 opgehoopte el fijngesneden koriander
1 bosui, in fijne ringetjes gesneden
Plantaardige olie om te bakken (geen olijfolie)

Bereidingswijze: 

Meng de mais, het ei, rijstmeel, currypasta, sjalot, vissaus, Spaanse peper en koriander in een grote kom tot het een smeuïg geheel is geworden. Mocht het nodig zijn, doe er dan nog wat rijstmeel bij als het te nat is of een klein beetje water als het te droog is.
Vorm koekjes van het maismengsel.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Bak de maiskoekjes twee minuten aan een kant tot de onderkant goudbruin is. Draai ze dan voorzichtig om de andere kant ook in twee minuten goudbruin te bakken. Strooi de bosui erover voor het serveren.
Ze zijn het lekkerst wanneer ze nog heet zijn!

Keuken: 
Thaise
Personen: 
7 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Ja