Maleisisch geglaceerde kipvleugeltjes

Maleisisch geglaceerde kipvleugeltjes

De feestdagen komen er alweer aan, dus het wordt tijd voor wat lekkere recepten voor feestelijke hapjes. Deze kipvleugeltjes zijn niet moeilijk om te maken en zijn een gegarandeerd succes bij je gasten. Je kunt de kip de dag van te voren in de marinade leggen. Op de dag zelf bak je de kip in oven en kook je de marinade in. Serveer met heerlijk brood om de saus mee op te dippen.

Ingredi├źnten: 

3 kilo kippenvleugels en/of drumsticks
4 tot 8 el chilipoeder, naar smaak
3 volle el korianderzaad
1 volle el venkelzaad
1 volle el komijnzaad
6 el suiker
10 el donkere honing
7 el vissaus
7 el sojasaus
6 tot 10 knoflooktenen, naar smaak, fijngehakt
1 stuk gember, ter grootte van 2 duimen, fijngehakt

Bereidingswijze: 

Toast in een hete pan op medium vuur de chilipoeder, korianderzaad, venkelzaad en komijnzaad. Pas op dat het niet aanbrandt, beweeg de pan en toast tot de specerijen heerlijk gaan ruiken, dit duurt ongeveer drie tot vier minuten. Breng alles over in een vijzel of keukenmachine en stamp of maal alles tot een fijn poeder.
Meng de specerijen met de suiker, honing, vissaus, sojasaus, knoflook en gember. Marineer de kip minimaal 3 uur, het liefst een nacht, in de marinade.
Verhit de oven voor op 200 graden. Haal de kip uit de marinade. Bewaar de marinade. Bedek 2 bakblikken met bakpapier (als je dit niet doet, ben je na afloop heel lang bezig om de aangebakken marinade van het bakblik af te schrobben). Leg de kip erop en bak in de oven minimaal 40 minuten of tot de kip gaar is.
Ondertussen giet je de marinade door een zeef. Verhit de marinade in een steelpan en laat het op een medium vuur rustig inkoken tot de marinade een stroperige saus is geworden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Als de kipvleugels klaar zijn, meng de saus erdoor en serveer.   

 

Keuken: 
Aziatische
Personen: 
10 personen
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Nee