Nuoc cham Vietnamese dipsaus

Vietnamese dipsaus

Vietnamezen zijn dol op dipsauzen, bij elke maaltijd staan er meerdere op tafel. En Nuoc cham is wel de ultieme Vietnamese dipsaus. Heerlijk bij bijv. Chao Tom (garnalen op suikerriet), loempia's, viskoekjes, noem maar op.

Ingrediënten: 

Nodig (hoeveelheden zijn indicatie, proef en breng zelf verder op smaak)
1 ½ el limoensap
1 el palmsuiker, fijngehakt (of gebruik lichte basterdsuiker)
50 ml water
2 el vissaus

Optioneel:
fijngehakte kleine teen knoflook
fijngehakte kleine chilipeper

Bereidingswijze: 

Meng alle ingrediënten door elkaar tot de suiker is opgelost.
Proef of alles met elkaar in balans is, je moet zoet, zout en zuur kunnen proeven. Voeg evt. meer suiker, vissaus of limoensap toe.

Keuken: 
Vietnamese
Personen: 
1 persoon
Bereidingstijd: 
< 10 min
Menugang: 
Sauzen
Vegetarisch: 
Ja