Pittige inktvis salade met komkommer en grapefruit

Thaise geroosterde chilipasta

Aanstaande zondag is het zover: de vierde editie van de Underground boerenmarkt wordt weer ergens in Amsterdam gehouden. Wil je weten waar? Hou dan twitter in de gaten, met hashtag #undergroundboerenmarkt of check anders de site van Talkinfood, master of ceremony!
En ook deze keer sta ik er weer met veel plezier met mijn chilisauzen. De voorgaande keren kreeg ik nogal vaak de volgende vraag: O, dat is lekker zeg, maar wat kan ik nog meer doen met de chilisauzen? Dus hierbij alvast een recept met de Nam prik pao (Thaise geroosterde chilipasta).

Ingrediënten: 

5 inktvissen, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 tl Nam prik pao
1 el olie

Salade:
1 komkommer, in dunne plakjes
1 grapefruit, geschild en de partjes eruit gesneden (of een halve pomelo)
3 bosuien, in dunne ringen
½ tot 1 chilipeper, naar smaak, fijngehakt
Handje koriander, grofgehakt
Optioneel: een paar blaadjes munt
Snufje sesamzaadjes

Dressing:
2 tl gember, zeer fijngehakt
2 tenen knoflook, zeer fijngehakt
1 tl Thaise palmsuiker, zeer fijngehakt
sap van 1 limoen
1 tot 2 el vissaus, naar smaak
2 el olie
½ tl sesamolie

Bereidingswijze: 

Meng de inktvis ringen met de Nam prik pao. Laat een paar minuten marineren, terwijl je de salade maakt.
Meng hiervoor alle ingrediënten met elkaar, behalve de sesamzaadjes.Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar. Proef of het op smaak is.
Verhit in een wok 1 el olie. Zodra deze heet is, doe je de inktvis in de wok. Roerbak deze op hoog vuur een minuut of twee. Haal de inktvis onmiddellijk van het vuur, zodra deze gaar is: de inktvis wordt helemaal wit en gaat aan de randjes omkrullen.
Schep de inktvisringen op de salade en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer meteen.

Keuken: 
Thaise
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Salade
Vegetarisch: 
Nee