Rosbief gemarineerd in oestersaus met spinazie

Rosbief gemarineerd in oestersaus met spinazie

Dit is, volgens mij, een van de lekkerste manieren om spinazie te bereiden. Je roerbakt het even kort in de wok om de spinazie te laten slinken en dat is het. De spinazie smaakt nog heerlijk naar spinazie en heeft nog een lekkere bite.
Normaal gesproken giet je wat oestersaus tijdens het roerbakken in de wok, maar je kunt er ook vlees mee marineren. Je gebruikt minder oestersaus , maar toch zorgt het voor een sterkere smaaksensatie in het vlees.
Eigenlijk zijn dit twee gerechten in 1: De geroerbakte biefstuk (of rosbief) op een bedje van spinazie. En wat de spinazie nog lekkerder maakt, zijn de sappen van het vlees die je erbovenop legt.

IngrediĆ«nten: 

300 gram rosbief of biefstuk
2 tl sojasaus
2 el oestersaus
1 el Shaoshing rijstwijn
1 tl maizena
Zout
Peper
Snufje suiker
Spaanse peper, fijngehakt naar smaak of gedroogde chili peper
4 tenen knoflook, fijngehakt
Pinda of zonnebloem olie
400 gram spinazie

Bereidingswijze: 

Snij het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Marineer het met de sojasaus, oestersaus, zout, peper, suiker en rijstwijn. Zet even apart.
Verhit de wok en giet er een scheut olie in en wacht tot de olie begint te roken. Doe nu de helft van de chilipeper en knoflook erin en roerbak een paar seconden op hoog tempo, om aanbranden te voorkomen. Doe nu de spinazie in de wok en blijf op hoog tempo roerbakken. Breng op smaak met wat zout en peper. Na een halve minuut zie je dat de spinazie geslinkt is, schep onmiddellijk uit de wok.
Als er onvoldoende olie in de wok is achtergebleven, giet er dan nog een klein scheutje bij. Wacht tot de olie heet is voordat je de rest van de knoflook en chilipeper erin doet. Roerbak een paar seconden voordat je het vlees erbij doet. Wok het vlees 2 Ć” 3 minuten, tot het aan alle kanten bruin is. Leg het vlees bovenop de spinazie en serveer met witte rijst.

Keuken: 
Chinese
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee