Sticky hoisin kip

Sticky hoisin kip

Ik vind Hoisinsaus een nogal aparte saus in de Cantonese keuken. Het is op de een of andere manier zo Amerikaans qua smaak, het komt waarschijnlijk door de barbecue associatie die ik ermee heb. Het is namelijk perfect in alle gril en barbecue gerechten, daarnaast dient het ook als basis voor dip en roerbaksauzen. Dit recept is trouwens ideaal voor op de barbecue in de zomer. Ik ben dit recept trouwens wel vaker tegengekomen, maar meestal doet men het in de oven. Ik geef de voorkeur aan de wok, omdat het vel dan zo heerlijk crispy wordt. Als je het in de oven wilt doen: 30 minuten op 220 graden.
In de ingrediëntenlijst opnieuw wat linkjes naar Tokowijzer, mocht je je afvragen wat het nou precies is en hoe de verpakking eruit ziet.

Ingrediënten: 

100 ml hoisin saus
2 el gember, zeer fijngehakt of geraspt
4 el tenen knoflook, zeer fijngehakt
1 tl gedroogde chilivlokken
1/2 tl sesamolie
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
2 el Shaoxing rijstwijn
Zout en peper naar smaak

8 kipkarbonades, kippenpoten of 12 vleugels

Scheutje olie
Sesamzaadjes
Bosui, in ringetjes gesneden
Gekookte jasmijnrijst

 

Bereidingswijze: 

Meng alle ingrediënten, behalve de kip met elkaar. Wrijf de kip goed in met de saus. Laat het een nachtje marineren.

Verhit de wok of een koekenpan. Doe een scheutje olie erbij. Wacht tot deze heet is voordat je de kip in de wok doet. Bak de kip vervolgens op niet al te hoog vuur in ongeveer 20 tot 30 minuten rondom goudbruin en gaar.

Strooi de bosui en sesamzaadjes over de kip en serveer met de jasmijnrijst.

Keuken: 
Chinese
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee