Stoofpot van bloemkool en kikkererwten in een saus van curry, kokosmelk en tomaat

Stoofpot van bloemkool en kikkererwten

Zoals eerder beloofd, hierbij het recept voor deze stoofpot die ik gisteren heb gemaakt. Een lekker, gezond en vegetarisch gerecht en echt supersimpel om te maken! Misschien een beetje aparte combinatie, bloemkool en kokosmelk en tomaat, maar het is een echt een lekkere combinatie . Zoals met elke stoofpot wordt ook deze alleen maar lekkerder als je hem laat staan. Maak hem bijvoorbeeld vanavond om morgen, als je thuiskomt van werk, lekker op te eten! Of maak gewoon een extra grote portie en eet er twee dagen van :-).

IngrediĆ«nten: 

2 el olie
1 medium ui, fijngesneden
2 el curry pasta (bijv. groene curry pasta) of 2 el curry poeder
1 medium bloemkool, in kleine roosjes gesneden
1 grote pot kikkererwten of een groot blik, uitgelekt
1 blik gepelde tomaten, snij de tomaten in een paar grove stukken en bewaar het sap
1 groene of rode spaanse peper, fijngesneden
200 ml kokosmelk
flinke handvol koriander, fijngesneden
zout, peper

Bereidingswijze: 

Verhit in een wok de olie. Voeg de ui toe en roerbak dit op een niet al te hoog vuur tot het goudbruin is. Doe de curry in de pan en roer door elkaar. Let op dat de curry niet verbrandt, giet desnoods een beetje water erbij. Doe de bloemkool en kikkererwten in de wok en meng alles goed elkaar.
Voeg de fijngesneden peper toe, samen met de tomaten en al het tomatensap (ook wat er in het blik zat). Giet de kokosmelk erbij, roer alles goed door elkaar en laat aan de kook komen. Draai dan het vuur laag en laat minimaal twintig minuten zachtjes sudderen, onder af en toe roeren, tot de bloemkool lekker zacht is geworden en de saus wat dikker is.
Terwijl de stoofpot aan het sudderen is, kan je rijst maken om erbij te serveren.
Als de bloemkool zacht is geworden, breng op smaak met zout en peper. Meng vlak voor het serveren de koriander erdoorheen.
Smakelijk eten!

Keuken: 
Indiase
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Ja