Thaise groene of rode curry

Thaise curry

Even op de valreep een lekker snel recept voor vanavond. Thaise curry's zijn lekker licht en snel te maken. Je kunt varieren met de groenten, als ze maar een beetje stevig zijn. Varieer bijvoorbeeld met babymaiskolfjes, courgette, taugé, wortels, etc. Je kunt zowel de groene als rode curry pasta gebruiken. De groene is een stuk milder, de rode is een stuk pittiger!

Ingrediënten: 

500 gr kipfilet, in reepjes gesneden
Handje sperziebonen
1 rode paprika
1 ui, fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
4 el Thaise groene of rode curry pasta
200 ml kokosmelk
Bosuitjes (naar smaak)
Optioneel: koriander, fijngesneden
Optioneel: vissaus (naar smaak)
Zout en peper
Olie om te roerbakken

Bereidingswijze: 

Snij alle groenten in hapklare stukjes. Marineer de kipreepjes in een beetje zout en peper.
Verhit in een wok of hapjespan de olie. Voeg de ui toe en roerbak dit een paar minuten. Voeg de knoflook toe en verhit tot goudbruin.
Doe de kipreepjes in de pan en wok een paar minuten tot de kip goudbruin is.
Voeg de sperzieboontjes toe. Roerbak vijf minuten voordat je de paprika toevoegt.
Doe de curry pasta in de pan en giet de kokosmelk erbij. Doe eventueel de vissaus erbij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 10 minuten sudderen.
Doe de fijngesneden bosui in de pan en roer nog een paar keer om.
Indien nodig, breng verder op smaak met zout en peper. Let op: als je vissaus gebruikt, hoef je geen zout te gebruiken!
Bestrooi je curry met de koriander en serveer met rijst, noodles of mihoen.

Keuken: 
Thaise
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee