Tod mun pla - Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Heerlijk zachte, smeuige viskoekjes met een crispy randje, met een klein beetje limoensap erover heen. Af en toe een knapperig stukje kousenband. Lekker pittig door de curry, maar wel weer lekker fris door de koriander en limoensap.
Ja, je kan mij héél gelukkig maken met een bord vol Thaise tod mun pla!

Ingrediënten: 

200 gram vis, bijv panga, kabeljauw, andere witte vis
1 ei, medium formaat
2 tot 3 tl rode curry pasta
Snufje suiker
Peper, naar smaak
Scheut vissaus, naar smaak
2 tot 3 tl maizena
half handje koriander, fijngesneden
1 streng kousenband, zeer fijn gesneden
limoensap van een halve limoen
1 tl olie + olie om te bakken

Bereidingswijze: 

Spoel de vis schoon en dep deze zo droog mogelijk met keukenpapier.
Blancheer de fijngesneden kousenband 30 seconden in kokend water, spoel daarna meteen af onder koud water om het kookproces te stoppen.
Hak de vis fijn met een hakmolen. Doe het in een grote kom en en beng op smaak met de curry pasta, vissaus, peper, suiker. Meng het ei, kousenband en koriander erdoorheen.
Meng een flinke theelepel maizena erdoor. Giet een scheutje olie in het mengsel. Pak nu de vispasta op en gooi deze met kracht terug in de kom. Herhaal dit gedurende twee tot drie minuten. Je zal zien dat de vispasta kleveriger en dikker van structuur wordt.

Vorm koekjes van het vismengsel. Zet de vis afgedekt 30 minuten in de koelkast zodat het op kan stijven. (Tip: als je dit van te voren maakt, bijv. voor een feestje, dan kan je alles tot dit punt voorbereiden. Dit kan je tot een dag van te voren voorbereiden)
Bak de viskoekjes in ongeveer vijf minuten goudbruin. Knijp na het bakken wat limoensap over de viskoekjes heen en serveer onmiddellijk.

Keuken: 
Thaise
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Nee