Uit de rijstkoker: Frittata

Frittata

Een rijstkoker is alleen geschikt om rijst mee te koken? Laat je niet van de wijs brengen door de naam. Je kunt er zoveel meer mee. Vandaag een recept om een heerlijke luchtige frittata te maken. Ik heb geen oven waar een pan inpast, dus elke keer als ik frittata maakte op de klassieke manier, kreeg ik altijd ruzie met het eimengsel om deze heel in een bakblik te schuiven.
De opgegeven hoeveelheid is voldoende voor vier personen, perfect voor een weekendlunch. Beleg een lekker broodje met de frittata, maak er een salade bij en je hebt een heerlijke lunch.

IngrediĆ«nten: 

De vulling:
200 tot 300 gram stevige groenten, kijk in je koelkast wat je hebt liggen. Bijv.: paprika, bosui, ui, courgette, prei, aardappel, etc.
1 grote teen knoflook
Zout
Peper
Klein scheutje olijfolie

Het eimengsel:
6 grote eieren
3 el geraspte kaas, bijv. parmezaan
Zout
Peper
1 el olijfolie

Bereidingswijze: 

Snij de groenten in fijne reepjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Doe de knoflook erin en bak deze tot de knoflook heerlijk gaat geuren. Doe de groenten in de pan en bak deze een paar minuten mee. Laat iets afkoelen.
Maak ondertussen het eimengsel door alle ingrediƫnten met elkaar te mengen.
Olie de binnenpan van de rijstkoker in door een eetlepel olie erin te gieten en uit te smeren met een stukje keukenpapier. Giet nu het eimengsel in de rijstkoker. Verdeel de groenten gelijkmatig over het eimengsel.
Zet de pan in de rijstkoker en zet hem aan op de gewone stand, welke je ook gebruikt voor het koken van de rijst. Als de rijstkoker naar de warmhoudfunctie switcht, is je frittata klaar.


Keuken: 
Spaanse
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Lunch
Vegetarisch: 
Ja