Vietnamese Tau Hu Ky (garnalen in tofu)

Garnalen in tofu

In Nederland eten wij niet zo vaak garnalen vermalen tot gehakt, in tegenstelling tot Zuidoost-Azië. In een ander recept, garnalen op rietsuiker, heb je al kunnen zien dat het een heel lekker hapje oplevert. In deze rolletjes is het resultaat bijna nog beter, doordat je het gaat frituren. Let er wel op dat je de juiste tofuvellen koopt. Ik heb een linkje naar Tokowijzer toegevoegd, zodat je weet hoe de verpakking eruit ziet. Smakelijk eten!

Ingrediënten: 

800 gram garnalen
1 el zout
Gedroogde tofuvellen (te koop in de toko)
2 tenen knoflook
6 dunne plakjes gember
Zout, naar smaak
½ tl suiker
Zwarte peper (uit de molen), naar smaak
1 eiwit
2 bosui
2 tl olie

Bereidingswijze: 

Bestrooi de garnalen met een eetlepel zout en meng goed. Spoel de garnalen vervolgens af onder koud water. Dep ze droog met keukenpapier.
Doe de garnalen met de knoflook, gember, zout, suiker en peper in de foodprocessor en hak tot het een pasta is geworden. Proef of het op smaak is.
Klop het eiwit tot een luchtig en schuimig geheel. Meng/kneed het eiwit door het garnalen mengsel.
Snij de bosui in fijne ringetjes en meng dit als laatste door de garnalenpasta.

Leg op een snijplank een vel tofuvel, bijgesneden tot ongeveer 18 bij 25 centimeter. Leg een vochtige theedoek op het tofuvel, dit zorgt ervoor dat het vel soepeler wordt.
Leg op de onderste helft van een een vel een flinke lepel van de vulling en rol het op tot een rechthoekig pakketje van ongeveer 12 bij 4 centimeter. Gebruik een klein beetje van de garnalenpasta om de rol dicht te houden.
Verhit in de wok een flinke scheut olie en bak de tofupakketjes tot ze goudbruin zijn.
Snij de pakketjes doormidden en serveer met een zoete chili saus.

Keuken: 
Vietnamese
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Nee