Vietnamese verse loempia's

Rijstpapier

Mijn bijdrage aan het foodblogevent September 2011, mijn ultieme vakantiegerecht, Vietnamese verse loempia's!

Ingrediënten: 

Voor de vulling:
250 gram gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
1 el vissaus
1 tl suiker
Zwarte peper, naar smaak

1 pak glasmihoen
1 wortel, in fijne julienne reepjes gesneden
Olie om te bakken

Rijstpapier wrappers
Verse kruiden, bijv: koriander, bosui, zoete basilicum, munt, platte peterselie
Sla
Taugé

Voor de Nuac cham:
Nodig (hoeveelheden zijn indicatie, proef en breng zelf verder op smaak)
1 ½ el limoensap
1 el palmsuiker, fijngehakt (of gebruik lichte basterdsuiker)
3 el water
2 el vissaus
fijngehakte kleine teen knoflook
fijngehakte kleine chilipeper

Bereidingswijze: 

Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de wortel en mihoen. Laat het een kwartier marineren. Week de glasmihoen tot het zacht is en knip het in kleinere stukken. Snij de wortel fijn.

Verhit in een koekenpan of wok een scheut olie. Bak het vlees rul. Bak de mihoen een minuut mee. Zet apart.
Laat de vulling iets afkoelen voordat je het verder verwerkt.

In een kom met warm water week je een vel rijstpapier tot deze zacht is geworden, ca. 20 seconden. Leg het rijstvel op je werkblad en vul de loempia met de slam de vulling, wat taugé, wortel, verse kruiden.
Vouw de loempia op en serveer met de Nuoc Cham.

Voor de nuac cham:
Meng alle ingrediënten door elkaar tot de suiker is opgelost.
Proef of alles met elkaar in balans is, je moet zoet, zout en zuur kunnen proeven. Voeg evt. meer suiker, vissaus of limoensap toe.

Keuken: 
Vietnamese
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
< 10 min
Menugang: 
Salade
Vegetarisch: 
Nee