Zalm burgers

Zalmburger met varkensvlees

Ik hou van veelzijdige gerechten, zoals deze zalmburgers, je kunt ze als voorgerecht, partyfood, hoofdgerecht en als snack serveren. En het is niet moeilijk om te maken!

IngrediĆ«nten: 

350 gr zalmfilet
100 gr varkensgehakt
klein handje doperwten, optioneel
Een halve kleine ui, fijngesneden
1 ei, opgeklopt
1 tl boter
1 kruimige aardappel, geschild en in kleine stukjes gesneden
Zout, peper, olie

Bereidingswijze: 

Stoom de aardappel in tien minuten zacht en laat het iets afkoelen. Maak er een puree van met een vork.
Fruit de uisnippers in de boter tot het zacht is. Laat een beetje afkoelen.
Snij de zalm in kleine stukjes en hak deze vervolgens fijn.
Meng het zalmgehakt met het varkensgehakt. Kneed de aardappel, ui en doperwten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Vorm met je handen burgers van het mengsel. Je kunt de burgers zo groot of zo klein maken als je wilt, maak bijvoorbeeld eƩnhap-burgers als je ze als snack wilt serveren.
Verhit in een koekenpan olie en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Let op de baktijd, hoe groter, hoe langer ze moeten bakken.
Serveer met verschillende sauzen, bijv. wasabi mayonaise, citroenpartjes, sojasaus, etc.

Keuken: 
Overig
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Nee