Referenties

Hier kunt u lezen wat andere gasten van de kok vinden. Wilt u ook een referentie insturen? Stuur een e-mail en dan wordt uw referentie toegevoegd op deze pagina.Het wordt bij ons thuis met kerstmis een traditie om een thuis kok te laten komen.Met kerst 2012 en ook kerst 2013 hebben wij als kok Joy of Food gehad. Het was in 2012 al een ervaring op zich en wij (onze jaarlijkse gasten) waren het er allemaal over eens dat we dit in 2013 weer met Joy of
Food wilden. In 2012 gingen we voor een Thaise invulling en afgelopen jaar werd het een Japanse avond. Ook mijn vrouw was na afloop enthousiast, alles in de keuken was weer zoals het was, alles opgeborgen, gewassen etc. Cheukam, ga zo door, dan ben je er met de kerst van 2014 weer bij. Over de invulling van deze avond mag je vast over na gaan denken.

Een tevreden Fam. de PijperNa een prachtige oosterse reis - waarbij wij 4 mensen ontmoet hadden -was het eens tijd om met deze mensen na te keuvelen over onze ervaringen. Wij hadden prachtige foto's gemaakt en wilden dit weer met zijn 6-en delen zodat we nog eens konden nagenieten van deze mooie indrukwekkende reis.

Ik wilde hierbij oosters koken, maar helaas, dit is voor mij een stapje te ver. Wat nu.... Na even zoeken op internet vonden we de website van Cheukam Tung, waarbij ze aanbood bij mensen thuis te koken. Wel leuk maar een risico. Nu om een lang verhaal kort te maken, wij hebben gevraagd of ze Chinees, Vietnamees en Thais voor ons kon koken bij mij thuis.

Heerlijk heerlijk heerlijk! Ze deed alle boodschappen, was een gastvrouw, uitstekende kokkin, alles werd weer afgewassen en opgeruimd!

EEN AANRADER.......we kunnen niet anders zeggen.

Tot een volgende keer Cheukam dan graag weer.

Veronica PeperWij hebben een heerlijke workshop Japans koken gehad van Cheukam. Het was niet alleen erg gezellig, maar we hebben ook echt wat geleerd over de Japanse keuken. Wat zijn de gebruiken in de keuken/thuis, wat zijn de producten en waar kun je die in Nederland halen? Dat was ook echt een wens van ons en dat konden we heel flexibel met Cheukam afspreken. En naast de fijne tips bij de recepten vonden wij het ook erg fijn dat ze voornamelijk met biologische producten werkt, erg mooi!

Hartelijke groet en nogmaals dank voor de lekkere avond!

AngeliqueEen nieuw huis en 50 jaar worden, dat vroeg om een feestje met vrienden en familie. Als echte sushi liefhebbers was voor ons een aziatisch buffet met sushi een prima voorstel. En gelukkig, onze gasten vonden het ook heerlijk, vaak waren het nieuwe smaken voor sommige ons bezoek. De spil van het buffet was Cheukam, haar enthousiasme werkt en proeft aanstekelijk. Ze heeft mede mogelijk gemaakt dat wij ons met onze gasten bezig konden houden en dat voor het eten uitstekend werd gezorgd!

Ron & CorrieNadat ik al andere oosterse kookcursussen, Indonesische- en Chinese keuken, had gevolgd, leek het mij leuk om ook eens iets uit de Thaise keuken te proberen. Aan de Volksuniversiteit in Den Bosch vond ik deze mogelijkheid. Door een heel aardig Chinees vrouwtje, Cheukam Tung, wordt daar een driedelige cursus verzorgd. Je leert bij deze cursus 9 gerechten bereiden waardoor dit cursusaanbod goed aansloot bij mijn wensen. Daarbij komt dat Cheukam weet wat volwassen mensen bij een kookcursus zoeken en loopt ze niet te betuttelen maar laat, nadat ze vooraf duidelijk heeft verteld wat er die avond wordt bereid, een ieder lekker zijn eigen gang gaan. Ze geeft aan het begin van elke les een goede uitleg wat er wordt gemaakt en waar je op moet letten. Ook worden vooraf telkens alle ingrediënten besproken en wat er wordt verwacht. Verder laat Cheukam daarna de groep in tweetallen werken en houd alles onder controle. Als er iets minder goed gaat, is ze er direct bij om bij te sturen.
 
Ik heb ervan genoten.
 
Gr Guido PietersEen verrassende cursus, waarbij het resultaat soms lekkerder was dan de gerechten die we in Thailand aten.
Een prima uitgebalanceerde cursus, met veel variatie in gebruikte ingrediënten en gerechten (zowel voor- als hoofd- en nagerechten). Soms hard werken, maar het resultaat was er dan ook naar. En mijn absolute favoriet? De eend en lychee salade!

Groetjes, NicolienMet 8 vriendinnen en Cheukam hebben we op een hele ‘gewone’ dinsdagavond een Vietnamees feestmaal in elkaar gedraaid!
Alle 8 waren we het erover eens dat Vietnamees eten heerlijk is: vers, knapperig, fris en pittig.
 
Cheukam is naast heel aardig ook zeer flexibel; als je dat wil komt ze gewoon bij je thuis een workshop geven, je kan samen het menu bepalen en Cheukam neemt al het benodigde materiaal en alle ingrediënten mee! Cheukam kan op een prettige manier iedereen aan het werk houden en ze houdt goed in de gaten wie voor welk gerecht wat snijdt, wast, wokt of stampt. Ze houdt de planning nauwlettend in het oog en het diner staat tijdig op tafel!

De sfeer was super, Cheukam legt alles prima uit en het is ook goed te doen voor kookdummies. Ofwel we zien je graag nog een keer terug!

José & Kiek & MoniqueCheukam heeft een fantastisch huwelijksdiner verzorgd tijdens onze bruiloft in de Belgische Ardennen. Alle gasten vonden het eten heerlijk! Cheukam is voor die tijd bij ons thuis geweest om het menu te bespreken en ons een en ander te laten proeven. In het menu heeft zij rekening gehouden met alle bijzondere eetwensen en allergieën.
Met een auto vol verse producten is ze de avond voorafgaand aan de huwelijksdag naar onze bruiloftlocatie afgereisd, waar zij gelijk begon aan de voorbereiding. Na een tijdje kregen we al een klein voorproefje voorgeschoteld. Dat smaakte naar meer! Het klikte erg goed met de rest van de gasten. Een deel van hen bood op de dag van het diner zelfs aan om mee te helpen in de keuken.
Toen onze huwelijksdag door omstandigheden helemaal anders liep dan vooraf gepland, toonde Cheukam zich erg flexibel. Ze leefde met ons mee en dacht mee over een alternatieve invulling van de avond. Een betere kok hadden we ons niet kunnen wensen.
 
Britt en KimAangezien ik erg houd van de Thaise keuken, heb ik de cursus Thais koken (3 avonden) gevolgd bij de Volksuniversiteit, o.l.v. Cheukam. Ik heb genoten!  
Een combinatie van heerlijke recepten, handige tips van Cheukam en een hoop gezelligheid. Enthousiast geworden heb ik inmiddels ook de workshop Kantonees koken gevolgd. Net zo lekker en net zo leuk. Ik weet zeker dat er nog meer workshops zullen volgen!

groet,
AdindaIk heb een avond chinees koken van mijn vriendinnen als verjaardagskado gekregen. Ik heb ENORM genoten. Fantastische avond gehad èn van alles geleerd. Geweldig. Complimenten!

Groet, Els uit NijverdalNa een eerste kennismaking met een kookworkshop van Cheukam hebben wij verder alle door haar gegeven workshops gevolgd via volksuniversiteit Den Bosch. Dat zegt waarschijnlijk al genoeg. Cheukam brengt haar enthousiasme voor het koken fantastisch en met volle overgave over. Wij vinden de workshops een aanrader voor iedereen, ook voor minder begaafde koks. We hebben het prima naar ons zin gehad, veel plezier gehad en ook nog eens heel veel geleerd. Cheukam, bedankt!

Stephan en CarlaIk heb al verschillende kookworkshops gevolgd bij Cheukam, ik vind het heel leuk! Veel geleerd en zeker voor herhaling vatbaar. Heb nu in de moestuin eigen pepers voor de sambalrecepten van de workshop! Heel inspirerend!! Recepten zijn makkelijk te volgen en ook heeft ze veel tips en ideeen. Goede uitleg van grondstoffen en neemt overal goed de tijd voor. Een echte aanrader voor een lekkere en gezellige avond uit!!!

Claudy HoltropCheukam is een zeer talentvolle kok. Bij een workshop is het eten heerlijk, de uitleg en bereiding begrijpelijk en uitvoerbaar. Daarnaast is het altijd zeer gezellig!

Groet Wendy luijkxMijn man en ik hebben twee kookcursussen gevolgd bij Cheukam, Thais koken en chilisausen en sambals maken. Ook bij twee afspraken van onze kook- en eetclub heeft Cheukam ons begeleid. Bij alle keren heel veel geleerd maar ook heel veel lol en plezier. Leuk om veel te leren van de voor ons nieuwe ingrediënten. Voor mijn man en mij weer een nieuwe dimensie in het koken!

Yvonne en HermanDe workshop die Cheukam gaf op de vrijgezellendag was een groot succes. Cheukam legde kundig uit wat de bedoeling was, gaf een toelichting op de ingrediënten (inclusief "thuiskooptips") en had tijd genoeg om tijdens de mise-en-place en het bereiden van de gerechten tekst en uitleg te geven.
Het was leuk om met de exotische ingrediënten te werken en de belangrijkste: het eten was erg lekker en het was erg gezellig!

Groeten, GienekeDe workshop Chinees koken was erg geslaagd. Alles was erg goed verzorgd: de (biologische) ingrediënten, het kookgerei, de uitleg, de recepten en zelfs de afwas!
Cheukam is een kundige kok die goed uit kan leggen en er duidelijk plezier in heeft. En ook belangrijk: het was erg lekker!

Wouter SiteurSamen met collega's heb ik thuis een workshop Asian food gevolgd. Er was voor verschillende gerechten gekozen, waarbij rekening gehouden was met de verschillende dieetwensen.
Voor de boodschappen werd gezorgd, dus geen gedoe vooraf met inkopen. De workshop zelf was erg leuk, gezellig en leerzaam. Onder enthousiaste begeleiding en met veel uitleg van Cheukam lukte het om allerlei lekkere hapjes te bereiden. Ook mijn collega's waren erg enthousiast over de workshop, waarbij we niet alleen veel plezier gehad hebben, maar daarna ook heerlijk gegeten!

Marieke SchoorlIk was de organisator van een vrijgezellenfeest met het East meets West arrangement en de combinatie van de lekkere verrassende Aziatische hapjes en de heerlijke wijn was fantastisch! Zeker een aanrader. We hebben een leuke bourgondische middag gehad.
En ik was de bruidegom, het vrijgezellenfeest was prachtig en de wijn/hapjes proeverij was een absolute highlight.
Cheukam en Richard hebben er een prachtig evenement van gemaakt. Mooie wijnen, heerlijke hapjes en leuke toelichting. Ik denk nog vaak terug aan het plezier dat we hadden en de verrassende combinaties die mooie smaken naar boven haalden.

Misha en de bruidegomWij gingen in een zware november bui naar onze vrienden om een 40 jarige bruiloft te vieren. Toen wij binnenkwamen zagen wij een feestelijk gedekte tafel. De brandende kaarsen gaven een bijzondere sfeer en deed ons het kille buitengebeuren vergeten.
De gerechten hadden een delicate smaak en de wijze waarop het werd opgediend, maakte dit diner tot een bijzondere belevenis.
De diverse gangen waren heel goed op elkaar afgestemd. De toelichting op de spijzen en de gebruikte ingrediënten gaven een extra dimensie aan dit culinaire diner. Wij kunnen Cheukam als kok ten zeerste aanbevelen!

René en MarijkeHéérlijk thuis dineren, maar dan zonder vele uren boodschappen doen. En gezellig bij je gasten kunnen zijn, terwijl Cheukam in jouw keuken de meest verrassende en verfijnde gerechten maakt.
Wij wisten niet dat deze mogelijk bestond, totdat we het zelf konden ervaren.
Twee weken voor de feestdag hebben wij het menu met Cheukam doorgesproken en het budget vastgesteld. Zij deed dan ook de boodschappen, omdat zij wist wat er nodig was voor haar creaties. Toch even zenuwachtig geweest, want ieder van ons wil toch voor zijn gasten goed voor de dag komen.
Wij kunnen u geruststellen, het diner was voortreffelijk, de gangen zeer goed op elkaar afgestemd.
Ook qua tijdsplanning liep alles op rolletjes. Wij zullen zeker nog wel vaker van de voortreffelijke kookkunsten van Cheukam gebruik maken. Een regelrechte aanrader!

Toni en Gerard