Wie is de kok?

profileDe kok is... Cheukam. Ik ben van Chinese afkomst en heb een grote passie voor eten en koken. Van huis uit, met een Chinese chefkok als vader, heb ik de liefde voor eten en het koken met de paplepel ingegoten gekregen. Elke zaterdag naar de markt om verse seizoensproducten te halen, in de meest bijzondere winkeltjes op zoek naar bijzondere ingrediƫnten.

Ik hou van keukens uit alle windstreken. Gezien mijn afkomst begon ik logischerwijs authentieke Chinese gerechten te koken. Langzamerhand kreeg ik interesse in de 'omliggende' keukens, Thais, Japans, Indonesisch. Met veel plezier mix ik de keukens van Zuid-Oost Azie door elkaar, echt Asian fusion! Nog later ontdekte ik de keukens rond de Middellandse zee, niet alleen Italiaans en Frans, maar ook de tapaskunsten van de Spanjaarden, de Griekse traditie en een stukje Arabisch. Ook voor de typisch Britse high tea kan ik mijn waardering opbrengen, door de vele zomers die ik daar heb doorgebracht, op familiebezoek.

Het idee achter Joy of Food ontstond gaandeweg door het uitgebreid koken thuis voor familie, later voor grote groepen vrienden. Nu kook ik met grote regelmaat bij mensen thuis en geef kookworkshops. Ondertussen heb ik ook de patisserie ontdekt en maak met veel plezier taarten en cupcakes voor speciale gelegenheden.
Uiteraard kook ik zoveel mogelijk met verse producten van het seizoen en waar mogelijk met biologische ingrediƫnten. Ik hoop u graag tot dienst te kunnen zijn!

Wie is de kok?